Tästä näyttää tulevan jokapäiväinen päiväkirja... Tai ainakin näin alkuun tuntuu olevan koko ajan jotain kirjotettavaa jokaisesta päivästä. Mut mikäpä siinä, jääpähän itsellekin muistiin nämä. :)

Sunnuntaista ei ole kuvia... Eipä silloin mitään kovin ihmeellistä edes tapahtunut. Tai, ihmeellisellä tarkoitan lähinnä kuvaamisen arvoista. Käytiin Bass Hillissä Jumalanpalveluksessa ja sen päälle oli kirkkokahvit ja kirkkoneuvoston kokous. Itse istuin neuvoston kokouksessa hiljaa takarivissä, ja kuuntelin miten Australiassa tehdään päätöksiä. Siellä tapasin seurakuntalaisia ja vastasin monta kertaa kysymykseen "mistäs päin Suomesta sie oikein olet?" Ja kuulin monet sukuluettelot. Ja jouduin pahoittelemaan monesti, kun en tuntenut ihmisiä joiden perään kyseltiin.

Kirkonmenojen päätteeks lähdettiin rouvien kanssa ajelulle ja mentiin ikeaan syömään lihapullia. :D Oli muuten hauskaa! Ja ruokailun jälkeen tottakai Ikea Foodsiin, koska sieltä sai näkkileipää ja silliä.... Mitäpä sitä muuta Suomalainen ikeasta Australiassa.


Seuraavana päivänä alkokin sitten vähän isompi seikkailu. Lähdin aamulla Collaroy Beachiltä Sydneyn aamuruuhkaan ja matkaamaan kohti eteläistä naapurikaupunkia, Wollongongia. Cityn (eli Sydneyn ydinkeskustan) kautta kiersin Sutherlandiin, josta sain kyydin eteenpäin. Oltiin Wollongongissa Daptossa, jossa kokoontuu Illawarran kilta. Killat on seurakunnan ns. kerhoja tai ryhmittymiä, jotka kokoontuvat eri puolilla Sydneytä ja sen ympäryksiä. Illawarran kilta kokoaa Etelässä asuvat suomalaiset yhteen.

7155724131_87f20661b0.jpg

Joku killan rouvista oli tuonut kukkia pöydälle

Killan jälkeen jäin Wollongongiin, kun Martti palasi Sydneyhin. Näin siksi, että todettiin, ettei miun ole mitään järkeä pakosti kulkea pitkiä matkoja kahtena peräkkäisenä päivänä vaan on helpompi, että jää yöksi etelämmäksi.

Joten sieltä jatkoin Mikkosille, Kaukon ja Main luokse. Kauko ja Mai ovat tulleet Australiaan muistaakseni -64, ja ovat lähes aina asuneet Wollongongissa. (tässä kohtaa saisin tukkapöllyä jos paikat ja ajat menee pieleen, toivottavasti eivät menneet).

Ja tottakai turistia kierrätettiin eri puolilla kaupunkia, katsomassa paikkoja. Kameran kanssa kun taas kuljin, niin kuvia tarjolla!

7340943696_f7798a6a36.jpg

Wollongongin hiekkarantaa ja surffareita

Wollongongin rannat on kuulemma joskus surffareiden keskuudessa äänestetty jopa Australian parhaiksi. Itse kun en surffaamisesta tiedä kissaakaan, niin en ota asiaan kantaa. Mutta hienolta nuo hiekkarannat näytti ja surffaaminen hauskalta. Sen puun(tai muovin) palan päälle miuta ei kyllä sais millään.

7155738165_a99bd01e47.jpg

Wollongongin teollisuuden keskus, alumiinitehdas

Wollongong on kuulemma joskus ollut isokin teollisuuskeskus ja sen takia paljon siirtolaisia jäikin Wollongongiin töihin. Mutta varsinkin suomalainen väestö on alueella iäkästä, joten väki on vähentynyt tasaiseen tahtiin. Tiedä sitten sitä, onko kemut ajan myötä parantuneet. Tuon alumiinitehtaan takia merellä oli odottamassa (meidän paikalla ollessa) 14 rahtialusta. Jokainen niistä vuorollaan käy ottamassa lastin mukaansa, ja jatkaa matkaansa mikä minnekin.

7155735239_6b730d0a17.jpg

Lake Illawarra

Käytännössä meidän turistikierros kiersi koko ajan Lake Illawarran ympäri. Järvi on yhteydessä mereen, joten vesi on suolaista. Mutta se on yksi Wollongongin nähtävyyksiä ja ihmisille itselleen merkittävä paikka. Kuvassa näkyy myös se, että meren ja järven välissä on vain pieni maakaistale.

7155729983_c9f574ac45.jpg

Kaukon ja Main ulko-ovessa oli vähän persoonallisempi tervetulotoivotus. Kovinkaan moni ei tuollaista voi kirjoittaa...

Ilta meni mukavasti jutustellessa erilaisia Suomijuttuja. Ja hauskaa oli, että miun tarvi mennä toiselle puolelle maapalloa syömään makaroonilaatikkoa. :D Mutta se on kuulemma Suvun lasten ehdoton suosikkiruoka, ikään ja kokoon katsomatta. Eli kyllä suomalainenkin perinneruoka pärjää maailmalla! Se myös on kummallista, että vajaan viikon täällä oleilun jälkeen huomaan puhuvani jo jonkinlaista Finglishiä. Kun paikalliset suomalaiset sotkevat helposti englannin ja suomen sanoja keskenään, tai käyttävät englanninkielisiä sanoja suomalaisin päättein, se tarttuu! Katotaan miten mongerran elokuussa..


Seuraavana aamuna mentiinkin sitten Raamattupiiriin. Martti tuli Sydneystä taas etelään ja keskusteltiin pitkä pätkä apostolien teoista. Kotimatkalla pysähdyttiin vielä niin, että sain kuvata uuden Wollongongista Sydneyhin päin tulevan rantatien.

7155732805_53435d68bf.jpg

Uusi rantatiesilta ja takana Wollongong.

Iltapäivällä päästiinkin takaisin Sydneyhin ja mie jatkoin Yagoonan asemalta taas kohti Cityä. Vähän pyöriskelin tutkimassa, että mitä sieltä löytyy ja woolworthsilta olikin sitten pakko käydä ostamassa sateenvarjo... Hiukan meinasin joutua hukkaan etsiessäni oikeaa bussipysäkkiä, mutta parin neuvoa-antavan puhelun jälkeen sekin löytyi ja kaikki oli hyvin.

Nyt ulkona myrskyää oikein kunnolla, naapurin harjapelti kolisee (kattoa on purettu ja harjapelti on osittain irti) ja mie istun sisällä lämpimässä villasukat jalassa teekuppi kourassa. Eli huonomminkin voisi mennä. Tänään myös kävin ensimmäistä kertaa saunassa. Hyvin se toimi ja riitti miulle, mutta en tiedä olisko joku HC saunoja tyytyväinen siihen, mitä täällä on tarjolla..